Pentru toti parintii, starea de bine a copilului lor este extrem de importanta. Aceasta stare de bine include o stare de sanatate optima, pentru dezvoltarea armonioasa a micutului.

Ce facem insa atunci cand copilul nostrum este bolnav? Mergem la medic! Medicul de familie, medicul pediatru si chirurgul pediatru au, fiecare, rolul sau in ingrijirea copilului.

Inca de la varsta de nou-nascut, implicarea chirurgului pediatru poate fi necesara pentru o serie de probleme: ingrijirea bontului ombilical, probleme de alimentatie, varsaturi; agitatia si plansul pot alerta catre dureri abdominale sau alte patologii.

Foarte frecventa la copilul mic este patologia reginii inghinale, fie ca vorbim despre hernii, hidrocel, chist de cordon spermatic, testicul necoborat. Toate aceste afectiuni trebuie diagnosticate si tratate corespunzator. Parintii trebuie educati asupra ingrijirii copilului cu o astfel de afectiune si asupra posibilelor complicatii, ce pot pune in pericol chiar viata sugarului.

Parintii se confrunta des si cu dilema ingrijirii corecte a organelor genitale externe, in special la baieti. Cum trebuie sa spalam, cum si cand trebuie sa decalotam, cum prevenim infectiile, ce este fimoza si cum o putem trata? Toate aceste sfaturi sunt oferite de chirurgul pediatru.

De cate ori nu va spune copilul; ‘Mami, tati, ma doare burtica!’. La orice varsta, dar in special la copilul prescolar si scolar, durerile abdominale pot ascunde probleme serioase, de la mult intalnita apendicita la parazitoze, constipatie sau chiar malformatii digestive sau renale. Durerile abdominale persistente nu trebuie neglijate, ele cerand un consult de specialitate si investigatii specifice.

In concluzie, putem afirma ca un consult de chirurgie pediatrica se adreseaza copiilor de orice varsta, de la nou-nascut pana la adolescent, tratand o varietate de patologii.

Va asteptam cu drag in cadrul Policlinicii AS, unde o echipa multidisciplinara vine in ajutorul copilului dumneavoastra: pediatru, chirurg pediatru, imagist, dermatolog, alergolog etc.

Va asteptam intr-un mediu profesionist, cald si prietenos pentru copil, oferindu-va servicii medicale de calitate pentru mentinerea starii de sanatate a copilului dumneavoastra!

DR. BOLOAGA ROXANA